Back to Basic op een betoverend eiland! (2024)

Back to Basic op een betoverend eiland! (1)
  • Vakantie dagje weg
  • Eilandleven
  • glamping
  • terschelling
  • boerenbed
  • minivakantie
Ja, zo konden we onze mini vakantie wel noemen. We mochten een weekend lang vertoeven, samen met onze meiden en hond op Boerenbed glamping de Zeekraal, en wat was het leuk! We gingen letterlijk back to basic. Geen stroom en gas, en dus niet zomaar je telefoon even opladen, je haartjes fohnen en bovenal niet zomaar even de waterkoker aanzetten of een maaltijd in elkaar flansen. Nee, Jacco begon al vroeg met het houtkacheltje opstoken. En daarna was het wachten tot het warm genoeg was om water te koken, melk op te warmen voor de meiden of pannenkoeken bakken. Maar ultiem vakantiegevoel, absoluut!

Vrijdag de 19e kwamen we aan met de boot op Terschelling. Dat is al een hele belevenis op zich. 2 uur op de boot met een mondkapje op. Leuk met een tweeling van anderhalf die dat rot ding de hele tijd van je gezicht aftrekt. Maar anyway, alles voor de veiligheid! De 2 uur durende bootreis hadden we overleefd, jammer alleen van de kindersalon die ik in de laatste 10 minuten ontdekte. Leuk voor de terugreis dan maar! We kwamen aan op Terschelling en reden door alle dorpjes heen tot we belandde in Oosterend. Daar lag onze eindbestemming. Wat een betoverend eiland!

Back to Basic op een betoverend eiland! (4)
Back to Basic op een betoverend eiland! (5)

De Zeekraal! Een biologische schapenboerderij die hun eigen producten maken. Iedere dag worden de schapen gemolken. ’s Ochtends en ’s avonds. Ze hebben hun eigen winkeltje waar je werkelijk alles kunt kopen en dus ook hun eigen spullen. Handcreme, sloffen, jassen, knuffeltjes, ijs. Maar ook verkopen ze lokale producten zoals verschillende sappen en vleessoorten. De winkel is iedere dag geopend voor iedereen en buiten sluitingstijd kan je als glampinggast gewoon terecht. Ideaal als je er ’s avond achterkomt dat je wc papier op is! Oooops. Elke avond kan je verse broodjes bestellen die de volgende ochtend klaarliggen. Wat is dat fijn zeg! Je hoeft dus niet te lopen, op de fiets te stappen of de auto te pakken om naar de 1e beste bakkerij te gaan. Nee, je loopt gewoon naar het winkeltje op de boerderij en het ligt klaar!

Back to Basic op een betoverend eiland! (6)

Zaterdag hebben we fietsen gehuurd en hebben we het eiland verkent. Ontzettend leuk! De dag ervoor kwam ik de molen in Formerum tegen, waar je wat kon eten en drinken en die een terras hadden waar mijn oog direct op viel. Eindelijk een keer geen speeltuin met hoge glijbanen en grote schommels. Nee plastic huisjes, een mega zandbak, een wipwap en een loop tunnel. PERFECT en vreselijk lelijk tegelijk maar hee, dikke prima voor goed vermaak! En dus werd dat onze tussenstop. Helaas hadden de meiden verschrikkelijk geslapen en het humeur van een goudvis waardoor die tussenstop maar 15 minuten duurde. Maar hee, we maken er het beste van! Dus vol goede moed zijn we daarna naar Midsland aan Zee gefietst. Wauw… ik heb nog nooit zulk mooi zand gezien. Zo wit, zo zacht. Prachtig! De meiden vonden het geweldig. Rollenbollen door het zand en weglopen voor het leven. Gelukkig heb je in Terschelling brede stranden en dus was het onmogelijk om het water in te duiken (moeders blij).

Back to Basic op een betoverend eiland! (7)

Zondag zijn we naar Kaap Hoorn geweest. Jammer dat die tip een dag te laat kwam want Kaap Hoorn is alleen te bereiken met de fiets. Maar tja, die hadden we zaterdagavond weer ingeleverd. En dus zat er niks anders op dan te lopen. Ik vol enthousiasme, Jacco met een zuur gezicht. '1.5 km????' Jazekers! Let’s go! Ik was vooral blij dat mijn fitbit horloge qua stappen de 18.000 bereikte, hihi. Wat we hier weer meemaakte, owowow. We dachten, 'laten we dan toch maar eens naar het water toe, leuk voor de meiden.' Na 1.5km hadden we blijkbaar de zin te pakken en besloten we dus nog 1 km strand mee te pakken. Eindelijk, het water. Eenmaal aangekomen zien we direct 10 kwallen liggen. Werkelijk overal aangespoelde kwallen. 3x raden wat er toen gebeurde?! Nee, ze stapte niet in een kwal maar het was dus met 2 huilende kinderen die 1 km weer teruglopen (zonder dat hun voeten nat waren geworden) omdat het simpelweg te gevaarlijk was aan het water. De blauwalgen lagen tussen de kwallen dus helaas een echte no go! 1 voordeel aan Kaap Hoorn, je hebt er een enorm toffe strandtent. Daar konden de meiden i.p.v spelen in een speeltuin, verven! Hoe tof is dat? De creativiteit hebben ze van hun moeder dus ze gingen vol enthousiasme aan de slag. Het eindresultaat was dan ook 2 geverfde witte shirts en groene tongen, maar hee… alles voor blije kinderen toch? Je raadt het al.. we mochten inderdaad weer 1.5 km teruglopen. Daar vielen de meiden eindelijk in slaap. Vind je het gek na 2 spooknachten en geen middagslaapjes. 1 voordeel.. zo konden wij aan het einde van onze wandeltocht rustig een ijsje eten. Ons enige rustige eetmoment van het hele weekend!

Back to Basic op een betoverend eiland! (8)
Back to Basic op een betoverend eiland! (9)

’s Middags hebben we echt iets heel leuks gedaan. Ik kwam in een boekje ‘kinderboerderij 't Hooivak’ tegen. Ze hadden plek en dus zijn we er direct heen gereden. De meiden wilde ‘alweer’ niet slapen dus dan ga je maar iets organiseren. Wat een vette aanrader is dit zeg! De eigenaar is een schat van een vrouw en werkelijk alles mag, wat een verademing is met een tweeling van 1.5 jaar oud. Pony rijden, geiten aaien, konijnen zoeken, eenden wassen.. het kon allemaal! Binnen stond er limonade klaar voor de meiden en koffie/thee voor de ouders. In het midden van de boerderij een grote kinderkeuken. Een musthave voor ieder kind natuurlijk! Mocht je naar Terschelling gaan en je hebt kids, bezoek deze kinderboerderij!

Back to Basic op een betoverend eiland! (10)

Op maandag hebben we voor de laatste keer genoten op het strand en hebben we ons heerlijk vermaakt op de boerderij. Ze hadden ook een trampoline staan, die ze eigenlijk weg wilde halen maar ik heb ze vriendelijk gevraagd die maar te laten staan. De meiden houden hier ZO van!

Ook de grote zandbak is zo genieten voor ze. Het staat vol leuk speelgoed en vanuit de zandbak lopen ze zo naar de schaapjes, eendjes en konijnen.

Back to Basic op een betoverend eiland! (11)
Back to Basic op een betoverend eiland! (12)

Gerben en Jolande zijn hele leuke, lieve mensen en doen hun werk met passie. Enorm mooi om te zien! Ze laten je heel graag zien hoe hun boerderij werkt. Wat ik ook zo prettig vond is dat ze je enorm vrij laten en dat je eigenlijk nergens op hoeft te letten. Alles is ‘oke’. De tent is trouwens voorzien van een douche. Althans, deze is ernaast gebouwd. I.v.m. corona hebben ze dit gerealiseerd en dat is enorm fijn. En ja, die is wel warm! hahaha! Ook handig trouwens als je even wilt afwassen, dan pak je gewoon wat water uit de douche.

Ik heb al veel te veel gezegd he?! Ik kan er nog veel meer over zeggen maar je moet het gewoon zelf ervaren. De Zeekraal is helaas volgeboekt tot eind augustus maar heeft daarna weer plekken vrij! Maar wist je dat er enorm veel BoerenBed locaties zijn in o.a. Nederland en België? Zo hebben we er ook 1 in Ermelo (Landgoed Volenbeek), waar wij als gezin ook vaak te vinden zijn voor een heerlijke pizza avond. Wil je meer informatie over deze toffe glampings, neem dan een kijkje op hun website:https://www.boerenbed.nl/

En oja, de terugweg ging perfect in de kindersalon op de boot! Dus tip van flip, check de kindersalon wanneer je naar Terschelling gaat! ;)

Tot snel!

X Eef.

Back to Basic op een betoverend eiland! (13)
Back to Basic op een betoverend eiland! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 5295

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.