Medewerkers UGent steunen studenten in open brief: "Waarom is advies mensenrechtencommissie genegeerd?" » Krantenkoppen België (2024)

Table of Contents
“Wie rationeel naar het grotere plaatje kijkt, beseft dat dit een nieuw ijkpunt kan zijn in de geschiedenis van ons Belgisch voetbal” Kim Kardashian steekt de draak met Tom Brady tijdens nieuwe comedyshow, maar wordt zelf ook uitgejouwd N-VA wil fors snijden in de sociale zekerheid en gezondheidszorg Verenigd Koninkrijk pakt eerste tientallen migranten op om uit te zetten naar Rwanda Burgemeester sluit pand in Deurne waar sekswerkers zich prostitueren naast kinderdagverblijf “Britse prinses Anne (73) wil meedoen aan dansprogramma” Nieuw leven op de dansvloer: jongeren haken af, dertigers nemen de fakkel over LIVEBLOG FIORENTINA-CLUB (21u). Mignolet of Jackers, wie staat tussen de palen? “Knoop is doorgehakt” Overloper uit Noord-Korea: “Kim Jong-un kiest elk jaar 25 maagden voor zijn ‘Plezierploeg’, en ik stond op de lijst” Harvey Weinstein voor New Yorkse rechtbank verschenen na terugdraaien van veroordeling Paul-Henry Gendebien, oprichter van Waalse partij die bij Frankrijk wil aansluiten, overleden Rik van de slogan ‘Merci Rik’ in de voorjaarsklassiekers onthult zijn identiteit Marelec investeert in nieuw gebouw in Nieuwpoort Man uit Pelt wintLotto-Jackpoten is 2,5 miljoen euro rijker: “Ik ga eerst eens lekker eten” Bewoners klagen over te hoge boordstenen in hun straat: “Zullen kijken om ze hier en daar wat af te schuinen” Belgisch binnenvaartschip breekt in tweeën en zinkt tijdens laden van zand Kamer keurt nieuwe regels goed voor expertises na natuurramp of noodweer: “Eerlijkere schadevergoedingen” Recordaantal migranten steekt Kanaal over op 1 dag, terwijl nieuwe Rwanda-deal dat net moet voorkomen “Een universiteit die geen standpunt inneemt over genocide, pleegt maatschappelijk verzuim” Deze designer geeft De Leopoldskazerne in Gent een make-over Jabbeke eert overleden componist Patrick Peire met postuum ereburgerschap LIVE OEKRAÏNE. ‘Kasteel van Harry Potter’ gaat in vlammen op na Russische luchtaanval op Odessa Twee gevels weggeblazen door gasexplosie in Genk: bewoner (51) zwaargewond Geparkeerde wagen gaat in vlammen op vlak bij station

“Wie rationeel naar het grotere plaatje kijkt, beseft dat dit een nieuw ijkpunt kan zijn in de geschiedenis van ons Belgisch voetbal”

Club Brugge is bezig met Belgische voetbalgeschiedenis te schrijven in de Conference League. Maar om écht onsterfelijk te worden, moet blauw-zwart zich nu wel plaatsen voor de finale, vindt onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Want hoe mooi dit Europese parcours van Club tot dusver ook al is geweest, een plek bij de laatste vier in de Conference League onthoudt men

Lees meer »

Het Laatste Nieuws

Kim Kardashian steekt de draak met Tom Brady tijdens nieuwe comedyshow, maar wordt zelf ook uitgejouwd

Netflix introduceerde onlangs een nieuw televisieprogramma genaamd ‘The Greatest Roast of All Time’. In deze liveshow wordt een beroemdheid – in dit geval Tom Brady – te kijk gezet door zijn vrienden en collega’s. Bekende namen zoals Kim Kardashian, Ben Affleck en Jeff Ross maakten grappen over zijn leven, zijn scheiding van Gisele Bündchen en zijn carrière als American footballspeler.

Lees meer »

Het Laatste Nieuws

N-VA wil fors snijden in de sociale zekerheid en gezondheidszorg

Zoals aangekondigd trekt de N-VA naar de kiezer met een plan om de begroting op te schonen. De miljarden willen ze vooral gaan halen in de gezondheidszorg en de sociale zekerheid, wat de linkse partijen doet steigeren.

Lees meer »

Het Belang van Limburg

Verenigd Koninkrijk pakt eerste tientallen migranten op om uit te zetten naar Rwanda

De omstreden wet maakt het mogelijk om asielzoekers – ongeacht waar die vandaan komen – naar het Afrikaanse land te sturen. Op de eerste arrestaties van deze week volgden protesten in meerdere Britse steden.

Lees meer »

De Standaard

Burgemeester sluit pand in Deurne waar sekswerkers zich prostitueren naast kinderdagverblijf

De Antwerpse burgemeester verbiedt de eigenaar van een pand in Deurne om dat nog te verhuren of ter beschikking te stellen. Het moet eerst veilig, geschikt en bewoonbaar zijn. Volgens buurtbewoners is of was het een bordeel. De politie stelde vast dat er geen elektriciteit is, trof overal afval aan en vond ook condooms en papieren zakdoekjes. Naast het pand

Lees meer »

VRT NWS

“Britse prinses Anne (73) wil meedoen aan dansprogramma”

“Ze wil dolgraag meedoen met de show.” Volgens Nadiya Bychkova, één van de dansers van ‘Strictly Come Dancing’, wil de Britse prinses Anne (73) maar al te graag meedoen aan het populaire programma. “Ik denk ook dat ze heel goed zou zijn.”

Het Laatste Nieuws

Nieuw leven op de dansvloer: jongeren haken af, dertigers nemen de fakkel over

Tot in de vroege uurtjes feesten is niet meer in trek bij jongeren. Jeugdbewegingen en feestzalen zien de ticketverkoop van hun jeugdfuiven jaar na jaar dalen. Opmerkelijk genoeg zijn het juist de dertigers die weer vaker op de dansvloer te vinden zijn.

Lees meer »

De Standaard

LIVEBLOG FIORENTINA-CLUB (21u). Mignolet of Jackers, wie staat tussen de palen? “Knoop is doorgehakt”

Een afspraak met de geschiedenis voor Club Brugge. Blauw-zwart speelt morgenavond in Firenze de heenmatch van zijn Conference League-halve finale tegen Fiorentina. Intussen zijn de spelers al aangekomen in Firenze, waar blauw-zwart later op de dag nog eens zal trainen. Volg het allemaal op de voet in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Het Laatste Nieuws

Overloper uit Noord-Korea: “Kim Jong-un kiest elk jaar 25 maagden voor zijn ‘Plezierploeg’, en ik stond op de lijst”

Als kind moest Yeonmi Park openbare executies in Noord-Korea bijwonen en vanwege haar ‘familiestatus’ ontsnapte ze naar eigen zeggen aan een selectie voor de harem van de dictator.

Lees meer »

Het Nieuwsblad

Harvey Weinstein voor New Yorkse rechtbank verschenen na terugdraaien van veroordeling

Gewezen filmproducent Harvey Weinstein is woensdag opnieuw voor de rechtbank in New York verschenen. De zitting kwam er nadat de hoogste rechtbank in New York vorige week besliste om Weinsteins veroordeling uit 2020 ongedaan te maken. Er wordt nu bekeken of het proces moet worden overgedaan.

Lees meer »

Gazet van Antwerpen

Paul-Henry Gendebien, oprichter van Waalse partij die bij Frankrijk wil aansluiten, overleden

Paul-Henry Gendebien, de oprichter van de partij Rassemblement Wallonie-France (RWF), is vrijdag op 84-jarige leeftijd overleden na een korte ziekte. Dat heeft zijn familie meegedeeld.

Lees meer »

Het Laatste Nieuws

Rik van de slogan ‘Merci Rik’ in de voorjaarsklassiekers onthult zijn identiteit

Wie is Rik? In elke voorjaarsklassieker dit jaar stond ergens wel op het parcours in witte verf geschreven ‘Merci Rik’. Achter deze mysterieuze slogan schuilt Henri L’Allemand, beter bekend als Rik. Eind 19e eeuw had hij een apotheek in Hasselt en hij is de grondlegger van het fietstoerisme in Limburg. Zijn nalatenschap wordt op een vernieuwende manier voorgesteld aan het

Lees meer »

VRT NWS

Marelec investeert in nieuw gebouw in Nieuwpoort

Op dinsdag 30 april 2024 legde de gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, de eerste steen voor het nieuwe gebouw van Marelec in de Westendelaan te Nieuwpoort, in aanwezigheid van burgemeester Geert Vanden Broucke en het voltallige Schepencollege. “Dat men hier te Nieuwpoort toch wel een bijzondere wereldspeler in huis geeft en dat die hier blijft, maakt me blij,” zei de

Lees meer »

Krant van West-Vlaanderen

Man uit Pelt wintLotto-Jackpoten is 2,5 miljoen euro rijker: “Ik ga eerst eens lekker eten”

In Pelt heeft een man de Lotto-Jackpot gewonnen van meer dan 2,5 miljoen euro. Het is al de 2e keer dat een Peltenaar de grote Jackpot wint. "Wat opvallend is, is dat ik normaal met een ‘quick pick’ speel, maar deze keer de drang voelde om de nummers zelf in te vullen", zegt de kersverse miljonair die anoniem wil blijven.

Lees meer »

VRT NWS

Bewoners klagen over te hoge boordstenen in hun straat: “Zullen kijken om ze hier en daar wat af te schuinen”

In de Klijtenstraat in Tielt zouden sommige buurtbewoners moeite hebben om op hun oprit te raken sinds de heraanleg van de voetpaden twee jaar geleden. Oppositieraadslid Joris Tack (N-VA/Open Vld) bracht de kwestie donderdagavond op de gemeenteraad. Schepen Joris Vande Vyvere (CD&V) nuanceert het probleem, al zullen de boordstenen binnenkort wat afgeschuind worden.
The post Bewoners klagen over te

Lees meer »

Krant van West-Vlaanderen

Belgisch binnenvaartschip breekt in tweeën en zinkt tijdens laden van zand

Het Belgisch binnenvaartschip Courage is woensdagochtend tijdens het laden van zand in Nederland in tweeën gebroken en bijna volledig gezonken. Op foto’s is te zien hoe enkel het voor- en achterschip van nog boven water uitsteken. Volgens het Nederlands dagblad de Gelderlander waren er drie personen aan boord, niemand raakte gewond.

Lees meer »

Gazet van Antwerpen

Kamer keurt nieuwe regels goed voor expertises na natuurramp of noodweer: “Eerlijkere schadevergoedingen”

De Kamer heeft donderdagnacht het licht op groen gezet voor een hervorming van de regels rond expertises na natuurrampen of noodweer. Dat was nodig om eerlijkere schadevergoedingen te garanderen, zegt minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS).

Lees meer »

Het Belang van Limburg

Recordaantal migranten steekt Kanaal over op 1 dag, terwijl nieuwe Rwanda-deal dat net moet voorkomen

Gisteren hebben op 1 dag tijd meer dan 700 migranten in kleine bootjes het Kanaal overgestoken vanuit Frankrijk naar het Verenigd Koninkrijk. Dat is het hoogste aantal dit jaar. Nochtans maakt de Britse overheid zich sterk dat de omstreden Rwanda-deal die vorige week werd goedgekeurd, dat net moet voorkomen. Ondertussen getuigen migranten over hoe ze in Frankrijk worden opgejaagd door

Lees meer »

VRT NWS

“Een universiteit die geen standpunt inneemt over genocide, pleegt maatschappelijk verzuim”

Het studentenprotest rond de oorlog in Gaza waait over naar Belgische universiteiten. Ook in Gent en Brussel zijn bezettingen op til, terwijl de KU Leuven haar banden met Israël herevalueert. “Wat wij momenteel zien gebeuren in de Verenigde Staten, bezorgt ons kippenvel.”

Lees meer »

De Standaard

Deze designer geeft De Leopoldskazerne in Gent een make-over

06:45 De zaterdag van designer en interieurontwerper Lionel Jadot: op stap gaan met zijn twee ‘zinnekes’, naar de kazerne trekken en de dag eindigen met kameleons.

Lees meer »

De Tijd

Jabbeke eert overleden componist Patrick Peire met postuum ereburgerschap

Patrick Peire is postuum gevierd als ereburger van Jabbeke. Daarmee komt de vorig jaar overleden componist in het illuster lijstje van onder andere Hugo Broos en Hubert Minnebo. Momenteel loopt in de bibliotheek een tentoonstelling over zijn carrière.
The post Jabbeke eert overleden componist Patrick Peire met postuum ereburgerschap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Krant van West-Vlaanderen

LIVE OEKRAÏNE. ‘Kasteel van Harry Potter’ gaat in vlammen op na Russische luchtaanval op Odessa

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn zo’n dertig mannen om het leven gekomen terwijl ze het land op illegale wijze probeerden te verlaten om hun dienstplicht te vermijden. Dat zegt een woordvoerder van de Oekraïense grensdienst aan persbureau Ukrinform. 24 van hen zijn omgekomen toen ze probeerden de Tisa-rivier aan de grens met Roemenië over te steken.

Lees meer »

Het Laatste Nieuws

Twee gevels weggeblazen door gasexplosie in Genk: bewoner (51) zwaargewond

Rond middernacht heeft een gasexplosie op de Meeënweg in Genk twee gevels van een huis weggeblazen. De vermoedelijke oorzaak van de explosie is een gaslek. De 51-jarige bewoner liep ernstige brandwonden op.

Lees meer »

Het Laatste Nieuws

Geparkeerde wagen gaat in vlammen op vlak bij station

Tegenover de ingang van het stationsgebouw van Lokeren is vrijdagochtend een wagen in vlammen opgegaan.

Lees meer »

Het Nieuwsblad

Medewerkers UGent steunen studenten in open brief: "Waarom is advies mensenrechtencommissie genegeerd?" » Krantenkoppen België (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated:

Views: 5339

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.