De wetenschap van een lang leven: kunnen we de menselijke levensduur echt verlengen? (2024)

Table of Contents
Key Takeaways Levensverwachting versus levensduur begrijpen Het definiëren van de levensverwachting Onderzoek naar het concept van een lang leven Historische trends in de menselijke levensduur De huidige grenzen van de menselijke levensduur Biologische factoren die veroudering beïnvloeden De rol van telomeren bij cellulaire veroudering Mitochondriale functie en levensduur Genetische invloeden op de levensduur De wetenschap van een lang leven: kunnen we de menselijke levensduur echt verlengen? Baanbrekend onderzoek op het gebied van levensverlenging Caloriebeperking en de effecten ervan Senolytische therapieën en cellulaire verjonging Gentherapiebenaderingen voor een lang leven Technologische vooruitgang in verouderingsonderzoek Ethische overwegingen bij levensverlenging Maatschappelijke implicaties van een langere levensduur Toewijzing van hulpbronnen en zorgen over de bevolking Kwaliteit van leven versus kwantiteit van jaren De rol van levensstijl bij het bevorderen van een lang leven Toekomstperspectieven: van gist tot mensen Onderzoeksresultaten vertalen naar menselijke toepassingen Potentiële tijdlijn voor belangrijke doorbraken Uitdagingen bij het opschalen van interventies voor een lang leven FAQ Wat is het verschil tussen levensverwachting en levensduur? Wat zijn de huidige grenzen van de menselijke levensduur? Welke biologische factoren beïnvloeden veroudering en een lang leven? Wat zijn enkele huidige wetenschappelijke inspanningen om de levensduur van de mens te verlengen? Welke rol spelen technologische ontwikkelingen in onderzoek naar veroudering? Wat zijn enkele ethische overwegingen rond levensverlenging? Hoe kunnen leefstijlfactoren bijdragen aan een lang leven? Wat zijn de toekomstperspectieven van langlevenonderzoek? Bronlinks

Nog maar twee eeuwen geleden waren de levens van mensen veel korter, gemiddeld minder dan 40 jaar. Dankzij de vooruitgang in de wetenschap worden we nu doorgaans zo’n 80 jaar oud. Deze enorme verandering heeft voor veel opwinding gezorgd op het gebied van levensduur onderzoek.

Wetenschappers onderzoeken manieren om het leven verder uit te breiden dan we ooit hadden gedacht. Zij geloven dat doorbraken op het gebied van antiveroudering kunnen leiden tot een aanzienlijke verlenging van onze levensduur. Het idee om veel langer te leven is van science fiction naar een belangrijk doel verschoven.

Een voorbeeld is Jeanne Louise Calment uit Frankrijk. Ze heeft het record van de oudst bekende persoon, die 122 jaar oud wordt. Haar leven inspireert onderzoekers om dieper te kijken naar hoe lang mensen werkelijk kunnen leven en wat ons zou kunnen helpen langer te leven.

Er is echter een grote vraag: kunnen we mensen echt langer laten leven dan we nu doen? Sommige deskundigen, zoals Aubrey de Grey, denken dat het bereiken van duizend jaar mogelijk is. Maar veel wetenschappers zijn niet overtuigd. Ze wijzen erop dat ouder worden zeer complex is, waardoor het moeilijk is oplossingen te vinden om ons langer te laten leven.

Key Takeaways

  • Gemiddelde levensverwachting is in twee eeuwen verdubbeld van 40 naar 80 jaar
  • Onderzoek naar de levensduur trekt aanzienlijke investeringen aan uit technologie- en biotech sectoren
  • De oudste gedocumenteerde persoon werd 122 jaar oud
  • Sommige wetenschappers stellen een maximum voor menselijke levensduur van 120-150 jaar
  • Controversiële beweringen suggereren dat mensen mogelijk eeuwen zouden kunnen leven
  • Effectief ontwikkelen therapieën tegen veroudering blijft een grote uitdaging

Levensverwachting versus levensduur begrijpen

Levensverwachting en lang leven vertel ons over menselijke levensduur. Deze ideeën en hun veranderingen laten zien hoe lang we kunnen leven. Deze kennis helpt ons na te denken over een langer leven.

Het definiëren van de levensverwachting

Levensverwachting is hoeveel jaar we denken dat iemand gemiddeld zal leven. Er is veel veranderd. In 1900 was dat nog maar 47 jaar. Dankzij de betere gezondheidszorg is deze in 79 gestegen naar 1998 jaar. Dit is te danken aan verbeteringen in de gezondheidszorg en minder sterfgevallen op jonge leeftijd.

Onderzoek naar het concept van een lang leven

Lang leven gaat over hoe lang mensen hoogstens zouden kunnen leven. Jeanne Calment uit Frankrijk leefde het langst en werd 122 jaar. Maar sommigen zeggen dat mensen misschien niet ouder worden dan 115 jaar. Het komt zelden voor dat iemand ouder wordt dan 125.

De wetenschap van een lang leven: kunnen we de menselijke levensduur echt verlengen? (1)

Historische trends in de menselijke levensduur

De manier waarop mensen leven heeft een aantal interessante veranderingen laten zien. Laten we het over een paar hebben:

  • De levensverwachting bij de geboorte stijgt, maar de stijging vertraagt.
  • De kans om ouder te worden dan 100 jaar is niet toegenomen.
  • Ouder worden dan 100 is niet eenvoudiger geworden.
  • Enkele onderzoeken suggereren dat er mogelijk een limiet geldt op 105-110 jaar.
JaarGemiddelde levensverwachtingOpmerkelijke vooruitgang
190047 jaarFundamentele volksgezondheidsmaatregelen
195068 jaarAntibiotica, vaccins
200077 jaarGeavanceerde medische behandelingen
202379 jaarGepersonaliseerde geneeskunde, gentherapie

We kijken nu anders naar ouder worden. In plaats van alleen maar meer jaren toe te voegen, willen we de manier waarop we die jaren leven verbeteren. Wetenschappers werken aan manieren om ervoor te zorgen dat we een zo groot mogelijk deel van ons leven gezond zijn.

De huidige grenzen van de menselijke levensduur

De wetenschap heeft een lange weg afgelegd in het begrijpen hoe lang mensen kunnen leven. De levensverwachting is in de loop der jaren langer geworden. De maximale leeftijd die mensen kunnen bereiken, is echter nog steeds iets waarover wetenschappers debatteren.

Mensen die 110 jaar en ouder worden, zijn niet zo zeldzaam als voorheen. Maar het record voor de oudste persoon is nog steeds in handen van Jeanne Calment, namelijk 122 jaar oud. Ze bereikte deze leeftijd in 1997. Sindsdien hebben niet veel mensen langer geleefd. Sommigen vragen zich daarom af of er een limiet is aan hoe lang mensen kunnen leven.

  • Sommige onderzoekers denken dat mensen wel 115 jaar kunnen leven.
  • Anderen zijn van mening dat dit kan worden verlengd tot 120 tot 150 jaar.
  • Toch suggereert een computermodel dat er een levensduurlimiet is van ongeveer 150 jaar.

De Gompertz-vergelijking suggereert iets interessants. Er staat dat ons risico om te overlijden elke acht tot negen jaar verdubbelt. Dit laat zien dat ons lichaam zwakker wordt naarmate we ouder worden, wat mogelijk de levensduur beperkt.

“Om de voorspelde levensduurlimiet te verslaan, zijn goede genen, a gezonde levensstijlen verouderingsbiologisch onderzoek zijn van cruciaal belang.” – Onderzoek naar veroudering Expert

Zelfs met deze uitdagingen is een onderzoek van de Universiteit van Washington optimistisch. Er wordt een goede kans gezien dat iemand in 124 2100 jaar wordt. Voor degenen die 130 jaar nastreven daalt de kans tot slechts 13%.

Wetenschappers geven niet op. Ze werken er hard aan om manieren te vinden om onze levensduur te verlengen. Dit onderzoek heeft tot doel het leven langer en gezonder te maken, wat een opwindend doel is in de wetenschap.

Biologische factoren die veroudering beïnvloeden

Leren wat ons ouder maakt, is cruciaal om te begrijpen hoe we langer kunnen leven. Wetenschappers ontdekken dat er veel belangrijke onderdelen zijn die van invloed zijn op ons ouder worden. Deze gebieden laten ons zien waarom ons lichaam in de loop van de tijd verandert.

De rol van telomeren bij cellulaire veroudering

telomeren zijn als schilden aan het einde van onze chromosomen. Elke keer dat een cel zich deelt, worden ze korter. Deze verkorting is als een klok die tikt op onze cellulaire leeftijd. Zodra ze te kort zijn, stoppen de cellen met delen. Dit kan ertoe leiden dat onze weefsels ouder worden en ziekten ontstaan.

Mitochondriale functie en levensduur

Mitochondriën staan ​​bekend als de krachtcentrales van de cel. Ze maken energie voor gebruik door ons lichaam. Maar naarmate we ouder worden, wordt hun baan zwakker, en dat versnelt het ouder worden. Het gezond houden van onze mitochondriën is belangrijk om langer te leven.

Genetische invloeden op de levensduur

Onze genen hebben een grote invloed op hoe lang we het volhouden. Studies suggereren dat genetica ongeveer 25% verklaart van waarom mensen langer leven. Genen als APOE, FOXO3 en CETP zorgen ervoor dat sommigen langer leven. Degenen met ouders die de 100 bereiken, hebben op hun 70e een grotere kans om leeftijdsgerelateerde ziekten te ontwijken.

“Veroudering is geen ziekte, maar een natuurlijk proces. Zelfs het genezen van de belangrijkste doodsoorzaken op oudere leeftijd zou de levensverwachting van de mens slechts met vijftien jaar verhogen.”

Gemeenschappen zoals die op Sardinië, Okinawa en Ikaria tellen veel 90-jarigen. Dit duidt erop dat genen en de manier waarop we leven beide een grote rol spelen lang leven.

Ook al kunnen we onze genen niet kiezen, kennis over deze factoren kan ons helpen terug te vechten tegen veroudering. Dit kan ons leven verbeteren naarmate we ouder worden.

De wetenschap van een lang leven: kunnen we de menselijke levensduur echt verlengen?

Recente onderzoeken hebben grote vooruitgang geboekt levensduur onderzoek. Dat hebben ze laten zien menselijke levensduur is meer dan alleen een droom. Wetenschappers willen onze jaren en gezondheid een boost geven met nieuwe medische technieken.

Er wordt gedacht dat mensen, zodra alle grote gezondheidsrisico's tot een minimum zijn beperkt, 120 tot 150 jaar kunnen leven. De oudst bekende persoon werd 122 jaar oud. Sommigen geloven dat we verder kunnen gaan dan dit.

  • Behoud van telomeren
  • Mitochondriale functie verbetering
  • Cellulaire verjongingstherapieën
  • Genetische interventies

In een onderzoek werd gekeken naar het aantal bloedcellen en het aantal stappen in verschillende leeftijdsgroepen over de hele wereld. Het bleek dat het vermogen van het lichaam om te herstellen afneemt met de leeftijd. Dit daalt tot nul als het 120 tot 150 jaar oud is.

“Focus op langer gezond leven is belangrijker dan alleen maar het verlengen van de levensduur.”

Biotech bedrijven, met sterke financiële steun, lopen voorop bij het verlengen van het leven. Ze bestuderen medicijnen zoals metformine om veroudering te vertragen en mensen langer gezond te houden.

Maar sommige deskundigen waarschuwen ervoor om zich niet uitsluitend te concentreren op de behandeling van specifieke ziekten. Ze stellen voor om aan het algehele verouderingsproces te werken. Zo kunnen we gezonder leven, en niet alleen langer.

Baanbrekend onderzoek op het gebied van levensverlenging

Wetenschappers doen geweldig werk levensverlenging onderzoek. Hun doel is dat wij langer en gezonder leven. Laten we nu eens kijken naar doorbraken op het gebied van anti-veroudering.

Caloriebeperking en de effecten ervan

Caloriebeperking kan ons helpen langer te leven. Studies tonen aan dat het verminderen van de calorie-inname met 20-30% de veroudering vertraagt. Het activeert de natuurlijke herstelsystemen van het lichaam.

De wetenschap van een lang leven: kunnen we de menselijke levensduur echt verlengen? (2)

Senolytische therapieën en cellulaire verjonging

Senolytische behandelingen verwijderen verouderende cellen. Ze verjongen onze weefsels en organen. De eerste tekenen wijzen erop dat ze ouderdomsziekten kunnen bestrijden.

Gentherapiebenaderingen voor een lang leven

Gentherapie is een ander veelbelovend vakgebied. Wetenschappers hebben de levensduur van gistcellen met 82% verhoogd. Dit wijst ook op potentieel voor menselijke cellen.

OnderzoeksgebiedPotentiële voordelenHuidige fase
Calorische beperkingVertraagde veroudering, verbeterde stofwisselingMenselijke proeven zijn aan de gang
Senolytische therapieënWeefselverjonging, ziektepreventieDierstudies, vroege menselijke proeven
GentherapieVerlengde levensduur, cellulair herstelSuccesvol in gist, theoretische toepassing op de mens

Deze nieuwe antiverouderingsmethoden zouden de levensverwachting echt kunnen verhogen. Er is meer studie nodig. Maar ze duiden op een mooie toekomst voor onze gezondheid en levensduur.

Technologische vooruitgang in verouderingsonderzoek

Onderzoek naar veroudering heeft grote stappen gemaakt, dankzij nieuw biotech en computationele biologie. Deze technologieën helpen wetenschappers te bestuderen hoe we ouder worden en misschien manieren te vinden om langer te leven. Ze hebben deze hulpmiddelen onlangs gebruikt om gistcellen te bestuderen en hebben een aantal verbazingwekkende dingen gevonden.

De wetenschappers probeerden een nieuwe manier om de genen aan te passen die bepalen hoe gist veroudert. Deze methode zorgde ervoor dat de gist 82% langer leefde! Het is de eerste keer dat zoiets wordt gedaan onderzoek naar veroudering.

De studie toonde aan dat cellen op twee manieren kunnen verouderen: via hun kernen en hun mitochondriën. Wetenschappers hebben de cellen ertoe aangezet hun verouderingsproces te veranderen door gebruik te maken van een synthetische genschakelaar. De verandering zorgde ervoor dat de cellen langer leefden zonder dat dit ten koste ging van hoe goed ze groeiden.

“We hebben met succes synthetische biologie toegepast om te herprogrammeren cellulaire veroudering, wat een proof-of-concept aantoont voor het verlengen van de levensduur door genetische interventies”, zegt een hoofdonderzoeker van UC San Diego.

Dit soort ontdekkingen kunnen ons helpen veel meer te leren over veroudering, niet alleen bij gist, maar ook bij grotere, complexere wezens, zelfs bij ons mensen. Omdat alle levende wezens verouderingsgenen hebben, is het idee dat deze bevindingen ons kunnen helpen langer te leven behoorlijk cool.

AspectResultaat
Levensduurverlenging van gist82%
Verouderingstrajecten geïdentificeerdNucleolair en mitochondriaal
Impact op celoverlevingGeen nadelige effecten
FinancieringsbronNational Institutes of Health

Deskundigen geloven dat we steeds meer coole dingen zullen zien op het kruispunt van biotechnologie en biotechnologie computationele biologie. Misschien zullen ze ons op een dag helpen langer en beter te leven.

Ethische overwegingen bij levensverlenging

De ethiek van levensverlenging is complex en raakt aan eerlijkheid, vooruitgang en de essentie van het menselijk leven. Nu er enorme bedragen in het onderzoek naar een langere levensduur terechtkomen, staan ​​de maatschappelijke gevolgen ter discussie.

Maatschappelijke implicaties van een langere levensduur

Een langer leven zou de samenleving enorm veranderen. In 2050 zou ruim een ​​vijfde van de VS 65+ kunnen zijn. Deze verschuiving zou de hulpbronnen onder druk kunnen zetten en de vooruitgang kunnen vertragen.

Mensen maken zich zorgen over aanpassing en verloop naarmate langer leven gebruikelijk wordt. Ze vragen zich af hoe jongere generaties een vergrijzende bevolking zullen ondersteunen.

De wetenschap van een lang leven: kunnen we de menselijke levensduur echt verlengen? (3)

Toewijzing van hulpbronnen en zorgen over de bevolking

Levensverlenging zou de kloof tussen arm en rijk groter kunnen worden. De toegang tot dure technologieën roept nieuwe zorgen over eerlijkheid op. Een niertransplantatie kost bijvoorbeeld $ 442,500. Wat als we deze nodig hadden voor een langer leven?

JaarAmerikaanse levensverwachtingHonderdjarigen in de VS
190047 jaarGegevens niet beschikbaar
201078.7 jaar104,099
2050 (geprojecteerd)83 jaarMeer dan 400,000

Kwaliteit van leven versus kwantiteit van jaren

De stijgende levensverwachting zet aan tot nadenken over de kwaliteit van het leven. Nu de levensverwachting in de VS 78.7 jaar bedraagt, vragen wij ons af: is langer leven goed als die jaren geen voldoening geven?

Het is van cruciaal belang om het verlengen van het leven af ​​te wegen tegen het rijk en betekenisvol houden ervan. Een hoog niveau behouden kwaliteit van het leven is een ethische prioriteit.

“Het goede leven wordt niet gemeten aan de hand van het aantal jaren, maar aan de hoeveelheid leven in je jaren.” - Onbekend

De rol van levensstijl bij het bevorderen van een lang leven

Uw dagelijkse keuzes maken een groot verschil in hoe lang u leeft. Studies vertellen ons a gezonde levensstijl kan u helpen langer te leven. We gaan onderzoeken hoe wat je eet, hoe je beweegt en andere gewoontes kunnen leiden tot een langer en gezonder leven.

Het eten van de juiste voeding is cruciaal voor een lang leven. Als u uw calorieën met 10-50% terugdringt, kunt u mogelijk langer leven. Het toevoegen van noten aan je maaltijden heeft een groot voordeel. Het eten van minstens drie porties per week kan de kans op vroegtijdig overlijden met 39% verlagen. Vegetarische en veganistische diëten zien er ook veelbelovend uit. Ze zouden het risico om jong te sterven met 12-15% kunnen verlagen.

Je lichaam bewegen is ook de sleutel tot langer leven. Zelfs een beetje oefening kan veel helpen. Vijftien minuten activiteit per dag kunnen drie jaar aan uw leven toevoegen. Normaal oefening zorgt er niet alleen voor dat je langer leeft. Het maakt het leven ook leuker.

LevensstijlfactorPotentiële impact op de levensduur
Stoppen met roken op 35-jarige leeftijdTot 8.5 jaar langere levensduur
Matig alcoholgebruik17-18% afname van het risico op voortijdige sterfte
Het onderhouden van gezonde sociale netwerken50% toename van de overlevingskansen

Anders dan dieet en oefeninghelpen bepaalde gewoonten ons langer te leven. Stoppen met roken, matig drinken en dicht bij vrienden blijven zijn belangrijk. Gelukkig zijn en een doel hebben in het leven lijken ons ook te beschermen tegen een vroege dood. Blij zijn zou het risico om jong te sterven met 3.7% kunnen verminderen, zeggen onderzoeken.

Door deze veranderingen in levensstijl aan te brengen, kunt u uw gezondheid in de hand houden en misschien langer leven. Het is nooit te laat om te beginnen. Door goede keuzes te maken, kun je een langer en gezonder leven leiden.

Toekomstperspectieven: van gist tot mensen

De toekomst van verouderingsonderzoek zit vol met mogelijkheden. Doorbraken in gistcellen hebben nieuwe wegen geopend menselijke levensduur studies. Een methode die de levensduur van gistcellen met 82% verlengt, is een grote overwinning. Het is de meest indrukwekkende genetische levensverlenging nog gezien. Deze doorbraak geeft hoop voor het toepassen van deze bevindingen om mensen te helpen langer en gezonder te leven.

Onderzoeksresultaten vertalen naar menselijke toepassingen

Wetenschappers richten zich op het bereiken van soortgelijke prestaties bij menselijke cellen. Ze onderzoeken hoe autofa*gie werkt. Dit proces ruimt celafval op en hergebruikt materialen. Door de eiwitten te begrijpen die een rol spelen bij veroudering hopen ze methoden te ontwikkelen die veroudering bij mensen kunnen vertragen of zelfs stoppen.

Potentiële tijdlijn voor belangrijke doorbraken

Het is moeilijk om te voorspellen wanneer er doorbraken zullen plaatsvinden. De snelheid van leeftijdsgerelateerd onderzoek neemt toe. Al ongeveer tien jaar bestuderen wetenschappers hoe cellen verouderen. Ze vonden manieren om verschillende wezens langer te laten leven. Over een paar jaar zou deze kennis vorm kunnen geven aan de manier waarop we de veroudering van mensen aanpakken. Dit zou de komende tien jaar tot grote stappen voorwaarts kunnen leiden.

Uitdagingen bij het opschalen van interventies voor een lang leven

Het is moeilijk om langere levens van gist tot ons te brengen. Er zijn afwegingen, zoals het mogelijk schaden van de immuniteit of het verhogen van het risico op kanker. De menselijke biologie is ook veel complexer dan die van gist of wormen. Maar onderzoekers uit vele gebieden werken hard. Ze willen de geheimen ontdekken van langer leven op een gezonde manier.

FAQ

Wat is het verschil tussen levensverwachting en levensduur?

De levensverwachting is het gemiddelde aantal jaren dat iemand kan verwachten te leven. Aan de andere kant is een lange levensduur de maximale potentiële levensduur van het menselijk lichaam. Factoren als een lagere kindersterfte en een betere levensstandaard hebben de levensverwachting doen stijgen. De geregistreerde maximale menselijke levensduur bedraagt ​​echter nog steeds ongeveer 115-120 jaar.

Wat zijn de huidige grenzen van de menselijke levensduur?

De grens aan hoe lang mensen kunnen leven, is onderwerp van discussie. Sommigen denken dat we niet ouder dan 115 jaar kunnen leven. Anderen geloven dat het 120 tot 150 jaar kan duren. Zij baseren dit op biologische beperkingen en de verminderde veerkracht van het lichaam naarmate we ouder worden.

Welke biologische factoren beïnvloeden veroudering en een lang leven?

Telomeren, die zich aan het einde van onze DNA-strengen bevinden, spelen een sleutelrol bij veroudering. Dat geldt ook voor de manier waarop onze mitochondriën, de krachtcentrales van de cel, functioneren. De genetische samenstelling van een persoon heeft ook invloed op zijn levensduur. Hoewel het veranderen van genen ervoor heeft gezorgd dat gist langer leeft, moeten we dit nog voor mensen zien.

Wat zijn enkele huidige wetenschappelijke inspanningen om de levensduur van de mens te verlengen?

Wetenschappers onderzoeken hoe we veroudering op celniveau kunnen vertragen. Ze kijken naar therapieën om oude, niet-functionele cellen op te ruimen. Er is ook interesse in het veranderen van genen, geïnspireerd door het langer laten leven van gistcellen.

Welke rol spelen technologische ontwikkelingen in onderzoek naar veroudering?

Technologische vooruitgang is van cruciaal belang voor onderzoek naar veroudering. Computermodellen, het ontwerpen van nieuwe cellen en het veranderen van genen stellen onderzoekers in staat nieuwe verouderingsinterventies te testen. De genetische bewerking die gist heeft geholpen, zou bijvoorbeeld ook kunnen werken voor complexere levensvormen.

Wat zijn enkele ethische overwegingen rond levensverlenging?

Het verlengen van het leven roept ethische vragen op. Deze omvatten onder meer hoe het de samenleving, het milieu en de balans tussen lengte en kwaliteit van leven beïnvloedt. Het debat gaat over wat belangrijker is: het toevoegen van jaren of het toevoegen van gezonde jaren.

Hoe kunnen leefstijlfactoren bijdragen aan een lang leven?

De NIH en soortgelijke groepen zeggen dat onze levensstijl jaren aan ons leven kan toevoegen. Dit omvat goed eten, voldoende slapen, actief blijven en geen ongezonde gewoonten oppikken. Deze stappen kunnen helpen, met of zonder toekomstige wetenschappelijke vooruitgang.

Wat zijn de toekomstperspectieven van langlevenonderzoek?

Wetenschappers hopen ontdekkingen van eenvoudige levensvormen om te zetten in manieren om mensen langer te laten leven. Dit doen voor een complex leven, zoals wij, is het moeilijkste deel. Hoewel we het proberen, kan het nog lang duren voordat grote vooruitgang wordt geboekt op het gebied van de menselijke levensduur.

Bronlinks

De wetenschap van een lang leven: kunnen we de menselijke levensduur echt verlengen? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 5748

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.