5 krachtige manieren om geautomatiseerde SMS te gebruiken (2024)

25 juni 2024

5 krachtige manieren om geautomatiseerde SMS te gebruiken (1)

Gast Blog

Laten we eens kijken waarom geautomatiseerde sms zo impactvol is en vijf krachtige manieren verkennen om het op te nemen in je communicatiestrategie voor gasten.

5 krachtige manieren om geautomatiseerde SMS te gebruiken (2)

Effectieve communicatie met gasten is een hoeksteen van uitzonderlijke hotelgastvrijheid. Voor boetiekhotels die streven naar een persoonlijke maar efficiënte gastervaringHet gebruik van geautomatiseerde SMS kan een game-changer zijn. Laten we eens kijken waarom SMS zo impactvol is en vijf krachtige manieren verkennen om het op te nemen in je gastcommunicatiestrategie.

De kracht van SMS

Waarom is SMS zo effectief? Dat is eenvoudig: SMS berichten hebben buitengewoon hoge open rates vergeleken met andere vormen van digitale communicatie. Terwijl e-mail open rates rond de 20% schommelen voor de meeste bedrijven, stijgen SMS open rates tot ongeveer 90%. Dit komt grotendeels doordat SMS-berichten direct en persoonlijk zijn en direct in dezelfde inbox terechtkomen als berichten van vrienden en familie. Denk er eens over na: hoe vaak controleer jij je sms'jes? Aangezien mensen gemiddeld drie uur per dag op hun mobiele apparaten doorbrengen, is SMS een hulpmiddel van onschatbare waarde om gasten snel en effectief te bereiken.

Word gepersonaliseerd... Maar maak het #Automatisch

Een veel voorkomende misvatting onder accommodatiebeheerders is dat automatisering personalisatie uitsluit. Maar dat is helemaal niet het geval! Moderne property beheersystemen (PMS) die SMS communicatie aanbieden maken gebruik van 'dynamische velden'. Met deze velden kun je berichten aanpassen met specifieke informatie over gasten, zoals hun naam of incheckdatum. Bijvoorbeeld:

  • Sjabloon SMS: "Hallo [naam], we kijken ernaar uit om je te verwelkomen in Lily Boutique Hotel op [incheckdatum]."
  • Vooraf ingevulde sms: "Hoi Joshua, we kijken ernaar uit om je te verwelkomen in Lily Boutique Hotel op 20 september 2024."

Met dynamische velden kan één sjabloon gepersonaliseerde berichten leveren aan elke gast, waardoor hun ervaring wordt verbeterd zonder extra inspanning van je team.

5 krachtige manieren om SMS te gebruiken

Geautomatiseerde SMS kan de communicatie met gasten tijdens hun hele reis verbeteren, van voor aankomst tot na vertrek. Hier zijn vijf manieren waarop hotels SMS effectief kunnen implementeren:

1. Upgrade-aanbiedingen

Stel je het volgende voor: twee dagen voor het inchecken ontvangt je gast een sms waarin een upgrade naar een premium kamer of suite wordt aangeboden. Als ze 'Ja' antwoorden, kan het PMS de boeking automatisch bijwerken. Dit verhoogt niet alleen de inkomsten, maar maakt ook standaard kamers vrij voor last-minute boekingen. Zo zou het kunnen werken:

Geautomatiseerde sms: "Hallo [naam], wilt u upgraden naar een suite met zeezicht voor $30 extra per nacht? Antwoord JA om te bevestigen."

2. Inchecken en uitchecken

Wist je dat een aanzienlijk aantal gasten de voorkeur geeft aan het gemak van mobiel in- en uitchecken? Volgens een rapport van Statista, 62% van de respondenten heeft deze voorkeur uitgesproken. Waarom niet automatisch een sms versturen op de dag van aankomst of vertrek, zodat gasten digitaal kunnen in- of uitchecken?

Stuur je gasten automatisch een sms op de dag van aankomst of vertrek, zodat ze kunnen reageren met het door jou gekozen trefwoord om digitaal in of uit te checken! #handig

Geautomatiseerde sms: "Welkom bij Lily Boutique Hotel! Sla de wachtrij over door online in te checken. Antwoord CHECKIN om te beginnen."

Geautomatiseerde sms: "We hopen dat je van je verblijf hebt genoten! Antwoord CHECKOUT om het uitchecken te voltooien."

3. Real-Time Feedbackverzameling

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt - een bedrijf verlaten, zoals een hotel of restaurant, met onopgeloste problemen. Er wordt geschat dat slechts 1 op de 26 klanten die een negatieve ervaring hebben, het bedrijf zal adviseren. Wat doen alle andere klanten? Ze komen nooit meer terug, gaan online om negatieve recensies achter te laten en klagen bij hun vrienden en familie, zonder je de kans te geven het probleem op te lossen.

Door feedback te verzamelen terwijl de gasten bij je thuis zijn, kun je op de hoogte blijven en eventuele problemen oplossen voordat ze eindigen als negatieve recensies die online worden geplaatst.

Deze enquête moet automatisch worden geactiveerd via sms, waarbij je je gasten vraagt om hun ervaring te beoordelen van 1-10 (zeer slecht - uitstekend). Stel dat een gast zijn ervaring lager dan een 8 beoordeelt, dan moet je PMS een rapport genereren zodat je contact kunt opnemen met de gast of hem kunt bezoeken om eventuele problemen aan te pakken en negatieve online beoordelingen te voorkomen.

Geautomatiseerde sms: "Hoi [naam], hoe is je verblijf tot nu toe? Geef ons een cijfer van 1-10."

4. Laat uitchecken & verblijf verlengen

Veel van je gasten checken uit in het weekend. Ze moeten bijvoorbeeld om 10 uur 's ochtends uit de property zijn en er is geen boeking die die dag nog moet inchecken. Dit betekent dat je omzet misloopt door er niets aan te doen.

Bied gasten de kans om hun verblijf te verlengen of later uit te checken via sms-berichten die rechtstreeks naar hun apparaten worden gestuurd. Deze geautomatiseerde aanwijzingen creëren een naadloos en verleidelijk pad voor gasten om een extra nacht of twee toe te voegen, waardoor hun verblijf gedenkwaardiger wordt en je inkomsten stijgen.

Je PMS moet in staat zijn om naar je beschikbaarheid te kijken en automatisch een sms te sturen om een extra nacht aan te bieden tegen een goedkoper tarief. Als ze 'ja' antwoorden, kan je systeem de boeking automatisch bijwerken - er is geen menselijke tussenkomst nodig. Een andere optie is om tegen een kleine vergoeding een late check-out tot 17.00 uur aan te bieden.

Geautomatiseerde sms: "Verleng je verblijf bij Lily Boutique Hotel! Geniet van een extra nacht tegen een speciaal tarief. Antwoord JA om te verlengen."

Geautomatiseerde sms: "Geniet van een late check-out tot 17.00 uur voor slechts $20. Antwoord JA om te bevestigen."

5. Follow-up na verblijf

Je gast is uitgecheckt. Maar hoe communiceren we met hen nadat ze zijn vertrokken? Wist je dat de kosten om een nieuwe klant te werven vijf keer zo hoog zijn als om een bestaande klant te behouden? Het is cruciaal om je gasten te vermarkten en klanten aan je te binden.

Feedback verzamelen is essentieel om te begrijpen hoe je tijd en geld moet investeren om de gastervaring te verbeteren. We willen zeker niet dat dit de laatste keer is dat je een gast ziet, dus moedig ze aan om terug te komen door een kleine kortingscode aan te bieden voor het direct opnieuw boeken via je website. Creëer FOMO en laat je gasten terugkomen!

Geautomatiseerde sms: "Bedankt voor uw verblijf bij ons! Hier is een 10% korting voor uw volgende bezoek. Gebruik code WELCOME10 als je rechtstreeks op onze website boekt."

Even recapituleren. We hebben zes krachtige manieren onderzocht om de communicatie met je gasten te verbeteren via geautomatiseerde sms. Is het je opgevallen dat geen van deze methoden handmatige tussenkomst van je team vereiste? Dat is het mooie van moderne property managementsystemen - alles kan naadloos worden geautomatiseerd. Neem gewoon contact op met uw provider om u te helpen.

Klaar om je communicatie met gasten te verbeteren? Neem vandaag nog contact op met Newbook en ontdek hoe onze geautomatiseerde SMS-oplossingen een revolutie teweeg kunnen brengen in de activiteiten en de gastervaring van je hotel.

5 krachtige manieren om geautomatiseerde SMS te gebruiken (3)

Newbook is een bekroonde Property Management System (PMS) en Booking Engine ontworpen voor hotels, motels, hostels, korte termijn verhuur en meer. Het is intuïtief ontworpen om je activiteiten te stroomlijnen, je inkomsten te verhogen en je boekingen te verhogen. Je kunt je hele bedrijf vol vertrouwen beheren vanaf één centraal platform. Houd toezicht op je dagelijkse activiteiten, beheer je boekhouding, administratie, huishouding, onderhoud, rapportage en meer met Newbook - het is eenvoudig property-beheer. Het bedrijf is opgericht in 2010 en is in de afgelopen 14 jaar uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider met drie internationale kantoren en meer dan 50.000 gebruikers.

Abonneer u op onze blog

Lees meer op de blog...

5 krachtige manieren om geautomatiseerde SMS te gebruiken (4)

Partner Blog

De kracht van integratie

Geplaatst op 7 december 2023

Meer informatie

5 krachtige manieren om geautomatiseerde SMS te gebruiken (5)

Artikel

De volgende generatie hoteltechnologie

Geplaatst op 17 januari 2020

Meer informatie

5 krachtige manieren om geautomatiseerde SMS te gebruiken (6)

Artikel

De voordelen van hotelbeheersoftware in de cloud

Geplaatst op 5 januari 2022

Meer informatie

5 krachtige manieren om geautomatiseerde SMS te gebruiken (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated:

Views: 5746

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.